Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Šťavnatá fit bublanina

Jana Šimkovičová

Ak vyskúšate túto verziu bublaniny, už nebudete chcieť inú. Je vláčna, šťavnatá a vhodná nielen ako dezert, ale aj na raňajky. 

Šťavnatá fit bublanina
Zdroj: Jana Šimkovičová
17. JUL 2018

Dlhšie som rozmýšľala ako pripraviť bublaninu tak, aby to nebola sama múka s ovocím. Tak som znížila pomer múky a pridala viac vajíčok a jogurt, ktorý urobil zaujímavé cesto. Na tomto koláči ma baví, že drží skvele pokope, chutí šťavnato a neslúži len ako forma dezertu. Pokiaľ máte radi sladké, nahradíte ním aj raňajky.

Suroviny:

  • 210g hladkej špaldovej múky
  • 120g ovsenej múky
  • 3 vajíčka
  • 3 bielka
  • 210g bieleho jogurtu
  • 1/2 balenia kypriaceho prášku do pečiva
  • 5 PL kokosového / trstinového cukru 
  • 200 ml mlieka
  • Marhule alebo iné ovocie

Bublanina

Postup:

  • Všetky ingrediencie okrem mlieka zmiešame. Ak nemáte ovsenú múku, rozmixujte ovsené vločky.
  • Mlieko pridávame postupne ako posledné. Skúšala som aj rastlinné mlieka ako ryžové, či mandľové a bublanina vyšla rovnako. 
  • Konzistencia cesto by mala byť riedšia. Ak bude potrebné pridajte viac mlieka.
  • Plech (väčší) vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne vylejeme.
  • Na vrch poukladáme ovocie. Ja som použila kombináciu marhúľ a ríbezli.
  • Pečieme pri teplote 180°C na 25 - 30 minút.

Dobrú chuť!


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šťavnatá fit bublanina

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.