Šťavnatá fit bublanina
Jana Šimkovičová
Ak vyskúšate túto verziu bublaniny, už nebudete chcieť inú. Je vláčna, šťavnatá a vhodná nielen ako dezert, ale aj na raňajky.
17. JUL 2018
Dlhšie som rozmýšľala ako pripraviť bublaninu tak, aby to nebola sama múka s ovocím. Tak som znížila pomer múky a pridala viac vajíčok a jogurt, ktorý urobil zaujímavé cesto. Na tomto koláči ma baví, že drží skvele pokope, chutí šťavnato a neslúži len ako forma dezertu. Pokiaľ máte radi sladké, nahradíte ním aj raňajky.
Suroviny:
- 210g hladkej špaldovej múky
- 120g ovsenej múky
- 3 vajíčka
- 3 bielka
- 210g bieleho jogurtu
- 1/2 balenia kypriaceho prášku do pečiva
- 5 PL kokosového / trstinového cukru
- 200 ml mlieka
- Marhule alebo iné ovocie
Postup:
- Všetky ingrediencie okrem mlieka zmiešame. Ak nemáte ovsenú múku, rozmixujte ovsené vločky.
- Mlieko pridávame postupne ako posledné. Skúšala som aj rastlinné mlieka ako ryžové, či mandľové a bublanina vyšla rovnako.
- Konzistencia cesto by mala byť riedšia. Ak bude potrebné pridajte viac mlieka.
- Plech (väčší) vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne vylejeme.
- Na vrch poukladáme ovocie. Ja som použila kombináciu marhúľ a ríbezli.
- Pečieme pri teplote 180°C na 25 - 30 minút.
Dobrú chuť!
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)