Raw čokoládovo-orechové maslové kornútky
Kakao, med, vlašské orechy a ďalšie ingrediencie sľubujú nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.
(bez obsahu laktózy, bez lepku, bezvaječné, bez cukru, raw)
Čas prípravy: menej ako 5 hodín, bez varenia
Suroviny na 6 porcií:
Na prípravu čokolády:
- 80 g bio raw kakaového masla
- 140 g bio raw kakaového prášku
- 2 PL medu
Na prípravu orechovej plnky:
- 150 g vlašských orechov
- 4 datle
- 30 g brusníc
- 3 PL ovsených vločiek
- 1 ČL citrónovej šťavy
- Kôra z 1 citróna
- 2 PL agávového sirupu
Postup:
40 g kakaového masla rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli (do odolnej misky dáme kakaové maslo a misku postavíme na širší hrniec s horúcou vodou, voda by nemala priamo siahať až na dno misky). Keď sa kakaové maslo úplne rozpustí, odstavíme ho z vodného kúpeľa a pridáme 2 polievkové lyžice raw kakaového prášku, dobre zamiešame. Pridáme zvyšnú časť kakaového prášku a vymiešame dohladka. Nakoniec primiešame 1 polievkovú lyžicu medu. Chutnú čokoládu vlejeme do foriem a dáme do chladničky na 2-3 hodiny.
Príprava orechovej plnky
Orechy pomelieme na veľmi jemnú pastu. Potom pridáme zvyšné ingrediencie a úplne rozmixujeme. Rozdelíme plnku na 6 rovnakých porcií. Každú porciu plnky umiestnime do foriem s čokoládou. Maslové kornútky dáme do chladničky na ďalšiu hodinu. Pripravíme si druhú porciu raw čokolády a vylejeme ju plnku. Do stredu našich čokoládových muffinov dáme vlašský orech na ozdobu. Opať umiestnime do chladničky na 2-3 hodiny.
Zdroj foto: Alesya R.Volpi
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Koláčiky s nádychom Vianoc, ktoré si zamilujete.
Dedo Mráz pravdepodobne nemá intoleranciu na múku alebo na cukor, ale snažili sme sa pripraviť niečo výnimočné a zdravé, aby sa u nás podľa možností zastavil aj počas roka.
Roládka zo sušeného ovocia, orieškov a čokolády
Sušené ovocie a horká čokoláda k zime patria.