Pudingová kaša z pšena a maku
Navyše s brusnicami a praženými lieskovcami.
Na prípravu 2 porcií potrebujeme
1/2 hrnčeka pšena, 1/2 hrnčeka maku, 1 PL ovseného sušeného mlieka, 1 PL agáve sirupu, štipka soli, 1 PL sušených brusníc, 1 PL pražených drvených lieskových orieškov, 1 ČL tekvicového oleja
Postup prípravy
Pšeno si rozmixujeme nasucho ponorným mixérom až do múčnej konzistencie. Múčnu zmes vysypeme do hrnca, v ktorom ju budeme variť, pridáme soľ, mak, sušené mlieko a zalejeme 1 a pol hrnčekom čistej vody. Miešame, kým sa zmes nezačne variť a nezhustne do kašovej konzistencie. Stále miešame. Pridáme agáve sirup. Po dosiahnutí požadovanej konzistencie odstavíme. Podávame posypané sušenými brusnicami, praženými lieskovcami a polejeme tekvicovým olejom.
Zdroj receptu: Natália Spišiaková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.
Banánová ovsená kaša s chia semiačkami a sušenými bio višňami
Neviete, čo si dať na raňajky?
Exotická kaša s mangom a para orechami
Mango pomáha liečiť problémy súvisiace s pokožkou, sliznicami i zrakom.