Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pšenový puding s jahodami (bezlepkový)

Pšeno je vhodná obilnina pre ľudí na bezlepkovej diéte. Je bohaté na bielkoviny, B vitamíny, hlavne B6 (potrebný pri nadmernom strese) a ďalšie dobroty vrátane kyseliny listovej, vápnika, draslíka a zinku.

Pšenový puding s jahodami (bezlepkový)
11. NOV 2015

Suroviny:

  • 1 pohár vody
  • 1/2 pohára pšena
  • 2/3 pohára mlieka
  • štipka soli
  • vanilková esencia
  • 1 1/2 pohára ricotty
  • 1/4 pohára medu
  • 1 polievková lyžica postrúhanej citrónovej kôry
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 2 1/2 pohára čerstvých jahôd alebo malín
  • 1 polievková lyžica medu

Postup:

Pšeno najprv niekoľkokrát prepláchnite, kým voda, v ktorej ho preplachujete, nezostane čistá. Priveďte do varu a varte, kým sa voda nevyparí, teda cca 15-20 minút. Mlieko zmiešajte s vanilkou a soľou a pridajte k pšenu. Znova priveďte do varu asi na 15 minút. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Medzitým si zmiešajte ricottu, med, citrónovú kôru a šťavu. Poriadne premiešajte a postupne pridávajte vychladnuté pšeno. Zmes rozdeľte na 6-8 porcií, prikryte a nechajte vychladnúť aspoň 2 hodiny, alebo cez noc.
Pred podávaním si pripravte jahodový kompót. Jahody a med dajte na panvicu s trochou vody a varte na miernom ohni, občas opatrne premiešajte. Keď jahody pustia šťavu, po asi 5-8 minútach odstavte z ohňa.
Puding podávajte poliaty jahodovým kompótom.

zdravedesiate

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami bez pridaného cukruPšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť. 

 

Pšenový koláčPšenový koláč

Pšeno je proso bez semenných šupiek. Obsahuje vysoký podiel bielkovín, tiež množstvo vitamínov a minerálov.

 

 

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofuPšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes. 

 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenový puding s jahodami (bezlepkový)

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.