Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pšenový koláč

redakcia

Pšeno je proso bez semenných šupiek. 

Pšenový koláč
2. FEB 2016

Suroviny:

  • 280 g pšena 
  • 400 ml vody
  • 600 ml sójového mlieka
  • 4 ks vajec (použijeme oddelené bielka a žĺtka)
  • 12 lyžíc javorového sirupu 
  • 240 g ovocno-semienkového mixu: hrozienka, brusnice, slnečnica, tekvica...
  • 250 g kyslej smotany na dozdobenie

Postup:

Pšeno vysypeme do hrnca, sparíme horúcou vodou a zlejeme. Opakujeme 2-krát. K sparenému pšenu prilejeme vodu a sójové mlieko. Privedieme do varu, pridáme štipku soli a na miernom ohni varíme pod pokrievkou za občasného miešania cca 10 minút domäkka. Necháme 5-10 minút „dôjsť“.

Po vychladnutí vmiešame sušené ovocie, semienka a jadierka, javorový sirup a žĺtky. Na záver jemne vmiešame sneh z bielok.

Vložíme do vymastenej (olejom, alebo maslom) a vysypanej (strúhankou) tortovej formy. Pečieme cca 25-30 minút vo vyhriatej rúre na 200 stupňov dozlatista. 

Podávame dozdobené kyslou smotanou a preliate javorovým sirupom. 

Autor receptu je Bio Berkana - www.hravozdravo.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Raňajková amarantová kaša (môžu aj celiatici)Amarantová kaša

Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.

 

 

Hawai pohánkový nákypHawai pohánkový nákyp

Niečo zaujímavé a iné pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a laktóze. 

 

Kuskusové rizoto s proteínmiKuskusové rizoto s proteínmi

Pri kúpe kuskusu si dajte záležať a kúpte si celozrnný. Dostať ho v každom bio obchode. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.