Obrátený tvarohovo-čerešňový koláč
Neexistuje lepší koláčik ako ten, ktorý je plný ovocia priamo zo záhradky.
Čo budeme potrebovať?
- 400 g celozrnnej múky (najlepšie hladká špaldová)
- 2 vajcia
- 2 ČL prášku do pečiva
- 80 g rozpusteného kokosového oleja
- 250 ml vody
- 250-350 g tvarohu
- čerešne podľa chuti
Postup:
Postup je veľmi jednoduchý. Rúru necháme zohriať na 180 °C. Do misky si dáme múku, vajcia, prášok do pečiva, kokosový olej a vodu. Všetky ingrediencie zmiešame vareškou. Na menší plech, vyložený papierom na pečenie, si poukladáme čerešne a na ne dáme tvaroh. Všetko podľa chuti. Ak chceme, aby bol koláč chutnejší, do tvarohu primiešame med, stéviu alebo iné sladidlo. Hotové cesto rozotrieme na tvaroh a čerešne a dáme piecť na 30-45 minút. Môže sa stať, že čerešne pustia šťavu. V tom prípade ju jednoducho vylejeme, kým je koláč na plechu. Necháme vychladnúť, prevrátime na tácku a máme prichystanú skvelú desiatu či raňajky.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: