Mrkvové krekry zo špaldovej múky
Hlavnou zložkou týchto sušienok je jedna z najlepších múk, a teda špaldová celozrnná múka.
13. AUG 2015
Suroviny:
- 250 g špaldovej celozrnnej múky
- 1 nastrúhanú mrkvu
- 1 vajíčko
- ½ balenia kypriaceho prášku
- 2 lyžičky soli
- 2 lyžičky kurkumy
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
Zmiešame všetky ingrediencie, ako posledný primiešame olivový olej. Cesto musí poriadne držať dokope (ak sa nechce spojiť, pridajte trocha vody). Rúru zohrejeme na 175 stupňov a cesto rozvaľkáme na tenko a dáme na plech. Narežeme na tyčinky a pečieme približne 15-20 minút. Ak chcete krekry chrumkavejšie, pečte dlhšie.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tekvicové dipy (nátierky) s ražnými kolieskami
Chipsy z červenej repy podávané s bryndzou a kôprom
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)