Nezmeškaj začiatok LETNEJ VÝZVY, začíname už 20.5.!

Mrkvové koláčiky

Koláčiky bez pridaného cukru. 

Mrkvové koláčiky
30. AUG 2015

Ingrediencie (na cca 33 ks):

  • 150 g nastrúhanej mrkvy (cca 3 mrkvy)
  • 150 g masla 
  • 220 g hladkej špaldovej múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 400 g lekváru 
     

Postup:

Na doske zmiešajte nastrúhanú mrkvu, zmäknuté kocky masla a múku. Vypracujte hladké a kompaktné cesto a nechajte ho aspoň hodinu v chladničke. Cesto si vyberte aspoň 30 minút pred prípravou. Na pomúčenej doske vyvaľkajte tenký plát (3-5 mm hrubý) a pomocou pohára alebo hrnčeka vykrajujte kolieska. Doprostred kolieska dajte malú lyžičku lekváru, preložte a pritlačte vidličkou. Koláčiky pečte na papieri na pečenie vo vopred zohriatej rúre pri teplote 180 °C 18 minút.
Odporúčam ich podávať ešte teplé alebo vychladené z chladničky.

Zdroj receptu: Michaela Bebová

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zdravé recepty: makový celozrný závinMakový celozrný závin

 

 

 

Ovsené cookiesOvsené cookies

 

 

Jednoduché a zdravé sušienkyZdravé sušienky


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvové koláčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.