Ingrediencie (na cca 33 ks):
- 150 g nastrúhanej mrkvy (cca 3 mrkvy)
- 150 g masla
- 220 g hladkej špaldovej múky
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 400 g lekváru
Postup:
Na doske zmiešajte nastrúhanú mrkvu, zmäknuté kocky masla a múku. Vypracujte hladké a kompaktné cesto a nechajte ho aspoň hodinu v chladničke. Cesto si vyberte aspoň 30 minút pred prípravou. Na pomúčenej doske vyvaľkajte tenký plát (3-5 mm hrubý) a pomocou pohára alebo hrnčeka vykrajujte kolieska. Doprostred kolieska dajte malú lyžičku lekváru, preložte a pritlačte vidličkou. Koláčiky pečte na papieri na pečenie vo vopred zohriatej rúre pri teplote 180 °C 18 minút.
Odporúčam ich podávať ešte teplé alebo vychladené z chladničky.
Zdroj receptu: Michaela Bebová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)