Makovo-hruškové ovsené lievance
Makovo-hruškové lievance sú skvelou a zdravou pochúťkou, ktorá je na raňajky ako stvorená.
Na prípravu 2 lievancov potrebujeme (na výšku veľkosť cca 12 cm)
- 4 PL jemných ovsených vločiek
- 3 PL špaldovej múky
- 1 vajce
- 2 PL agáve sirupu
- 1 kopcovitá PL maku mletého
- štipka soli
- 2 mäkké rozpučené hrušky
- 2 PL kokosového oleja
Postup prípravy
Všetky ingrediencie zmiešame na hustejšie cesto a opekáme na kokosovom oleji. Ak sa vám bude zdať cesto tuhšie, pridajte pár lyžíc napr. ovseného mlieka, ak riedke, pridajte múku. Na záver dozdobíme čerstvým, alebo mrazeným ovocím a polejeme agáve sirupom, prípadne posypeme makom.
Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/vydatne-ranajky/zdrave-lievance/
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Hriešne dobré lievance bez cukru
Ideálne raňajky, ktoré naštartujú tvoj deň.
Pšenové lievance s karamelizovanými hruškami
Lievance zo pšenových vločiek zjemnené tvarohom, ktorý dodá potrebné bielkoviny, sú spestrením každého jedálnička a ich prípravu zvládne aj začiatočník.
Romantické raňajky s celozrnnými lievancami
Poznáte tie reklamy na kávu, v ktorých vôňa rannej, čerstvo zomletej kávy, pohladí dušu vášho milého?