Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Mafiny z quinoy plnené čokoládou

Quinoa a čokoláda? Áno, aj táto kombinácia je možná a vzniká z nej chutný a výživný koláčik. 

Quinoa mafinky plnené čokoládou
22. MAR 2016

SUROVINY

(Na prípravu cca 8 ks potrebujeme)

  • 1 šálka quinoy
  • 1/2 šálky mletých ovsených vločiek
  • 1 PL otrúb (pšeničné, ovsené, ražné...)
  • 1 vajce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka sódy jedlej, štipka soli
  • 1/2 80 % horkej čokolády
  • 1 PL arašidového masla
  • 2 PL mlieka 
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 PL trstinového prírodného cukru

POSTUP

Quinou uvaríme podľa návodu, scedíme, ochladíme. Ku quinoe pridáme vločky, otruby, prášok do pečiva, soľ, sódu, vajce, šťavu z 1/2 citróna, 1 a 1/2 PL trstinového cukru. Zamiešame a naplníme košíčky do 1/3. V mikrovlnke zohrejeme arašidové maslo, čokoládu, 1/2 PL trstinového cukru a mlieko, a zamiešame. Plníme čokoládou priamo na nadávkované cesto z quinoy. Vrch prikryjeme opäť cestom z quinoy. Pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia asi 20 minút. Podávame ešte teplé. 

Zdroj receptu: Natália Spišiaková

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Božské muffiny bez múky (12ks)Božské muffiny bez múky

Muffiny sú stále veľmi populárne a pripraviť sa dajú aj bez múky.

 

Čučoriedkové muffinyČučoriedkové muffiny

Pripravte si zdravé a chutné muffinky s čučoriedkami.

 

 

Kokosové muffiny bez múkyKokosové muffiny bez múky

Na prípravu týchto muffín vám postačia štyri ingrediencie. 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mafiny z quinoy plnené čokoládou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.