Mafiny z quinoy plnené čokoládou
Quinoa a čokoláda? Áno, aj táto kombinácia je možná a vzniká z nej chutný a výživný koláčik.
SUROVINY
(Na prípravu cca 8 ks potrebujeme)
- 1 šálka quinoy
- 1/2 šálky mletých ovsených vločiek
- 1 PL otrúb (pšeničné, ovsené, ražné...)
- 1 vajce
- 1/2 prášku do pečiva
- štipka sódy jedlej, štipka soli
- 1/2 80 % horkej čokolády
- 1 PL arašidového masla
- 2 PL mlieka
- šťava z 1/2 citróna
- 2 PL trstinového prírodného cukru
POSTUP
Quinou uvaríme podľa návodu, scedíme, ochladíme. Ku quinoe pridáme vločky, otruby, prášok do pečiva, soľ, sódu, vajce, šťavu z 1/2 citróna, 1 a 1/2 PL trstinového cukru. Zamiešame a naplníme košíčky do 1/3. V mikrovlnke zohrejeme arašidové maslo, čokoládu, 1/2 PL trstinového cukru a mlieko, a zamiešame. Plníme čokoládou priamo na nadávkované cesto z quinoy. Vrch prikryjeme opäť cestom z quinoy. Pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia asi 20 minút. Podávame ešte teplé.
Zdroj receptu: Natália Spišiaková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Muffiny sú stále veľmi populárne a pripraviť sa dajú aj bez múky.
Pripravte si zdravé a chutné muffinky s čučoriedkami.
Na prípravu týchto muffín vám postačia štyri ingrediencie.