Jahodový koláč s ovsenými vločkami a tvarohom
Dezert či raňajky? S týmto koláčom si splníte obe želania, pritom pôžitok bude vždy skvelý.
23. MÁJ 2018
Ak hľadáte koláč, v ktorom nemá prevahu múka, tak ste tu správne. Najviac si na ňom cením tú vláčnosť, ktorú mu nedávajú len jahody, ale práve zloženie cesta. Nie je to žiaden suchár. Veď vyskúšajte. V období jahôd ho určite oceníte.
Suroviny:
- 80 g hladkej špaldovej múky
- 100 g jemných ovsených vločiek
- 240 g bieleho jogurtu
- 100 g tvarohu
- 3 vajcia
- 3 PL kokosového cukru
- 1 PL oleja
- 2 ČL prášku do pečiva
- 100 g jahôd
Postup:
1. V miske zmiešame vločky, múku a prášok do pečiva.
2. V druhej miske zmiešame jogurt, vajíčka, cukor, tvaroh a olej.
3. Mokrú zmes postupne primiešame k suchej zmesi a poriadne zamiešame.
4. Vylejeme na malý plech (cca 22x20cm) vystlaný papierom na pečenie.
5. Na vrch poukladáme nakrájané jahody.
6. Pečieme 35 minút na 180 stupňov.
Dobrú chuť.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)