Gaštanové guľôčky
Hľadáte recept na nepečený, ale veľmi chutný dezert?
Čo budeme potrebovať na 25 guľôčok:
- 250 g gaštanového pyré
- 70 g masla
- 100 g bio pohánkových čokoládových sušienok
- 20 g práškového cukru
- 15 g vanilkového cukru, alebo lyžica extraktu z vanilky
- dve polievkové lyžice kvalitného rumu
Príprava:
Gaštanové pyré zmiešame s pomletými bio hrudkami a maslom. Pridáme práškový a vanilkový cukor. Hmotu odložíme do chladu asi na dve hodiny. Prípadne do mrazničky na 20-30 minút. Rukami tvarujeme guľôčky s priemerom asi 2,5 cm a ukladáme na mastný papier na pečenie. Opäť necháme vychladiť. Potom guľôčky môžeme obaliť v kokose, alebo poliať roztopenou kvalitnou 70 % čokoládou. Do guľôčok môžeme vložiť aj olúpané mandle. Servírujeme v malých papierových košíčkoch.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Gaštanová torta s limetkou a bylinkami
Mala som chuť na niečo sladko-zdravé aj trocha sofistikované.
Hľadáte recept na nepečený, ale veľmi chutný dezert? Tu ho máte!
Lahodné gaštanové sušienky s tymiánom
Na prípravu sušienok budete potrebovať gaštanovú múku, mandľové mlieko, sirup z agáve a ďalšie suroviny.