Famózna mrkvová tortička
V koláči ju takmer necítiť a chutí naozaj fantasticky. Odporúčam k voňavej kávičke alebo dobrému čaju
Čo budeme potrebovať na tortovú formu s priemerom 20 cm?
- 40 g ryžovej múky (alebo špaldovej či cícerovej)
- 30 g proteínu (možno nahradiť múkou)
- 1 lyžičku škorice
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
- 5 ks sušených datlí
- 2 bielka
- 1 vajíčko
- 1 veľkú mrkvu
- 20 ml mandľového mlieka
Postup:
V jednej miske zmixujeme vajíčka, datle, nastrúhanú mrkvu a mlieko. V druhej vareškou zmiešame múku, proteín, škoricu a kypriaci prášok. Následne vsypeme suchú zmes do tej mokrej a jemne vareškou zmiešame, aby cesto zostalo nadýchané a vláčne. V tortovej okrúhlej forme pečieme korpus 15-20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Keď upečený korpus vychladne, prekrojíme ho na 2, alebo 3 časti, ktoré môžeme naplniť džemom, tvarohom alebo ovocím. Po niekoľkých minútach plnka mierne vsiakne a koláč bude šťavnatý a vláčny.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!
Mrkvovo-zázvorová krémová polievka
Mrkva v kombinácii so zázvorom chutí nezabudnuteľne.
Mrkvový krém s kokosovým mliekom
Mrkva patrí do oranžovo-žltého fytonutrient spektra.