Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Famózna mrkvová tortička

V koláči ju takmer necítiť a chutí naozaj fantasticky. Odporúčam k voňavej kávičke alebo dobrému čaju

Famózna mrkvová tortička
18. OKT 2015

Čo budeme potrebovať na tortovú formu s priemerom 20 cm?

  • 40 g ryžovej múky (alebo špaldovej či cícerovej)
  • 30 g proteínu (možno nahradiť múkou)
  • 1 lyžičku škorice
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 5 ks sušených datlí
  • 2 bielka
  • 1 vajíčko
  • 1 veľkú mrkvu
  • 20 ml mandľového mlieka 

Postup: 

V jednej miske zmixujeme vajíčka, datle, nastrúhanú mrkvu a mlieko. V druhej vareškou zmiešame múku, proteín, škoricu a kypriaci prášok. Následne vsypeme suchú zmes do tej mokrej a jemne vareškou zmiešame, aby cesto zostalo nadýchané a vláčne. V tortovej okrúhlej forme pečieme korpus 15-20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Keď upečený korpus vychladne, prekrojíme ho na 2, alebo 3 časti, ktoré môžeme naplniť džemom, tvarohom alebo ovocím. Po niekoľkých minútach plnka mierne vsiakne a koláč bude šťavnatý a vláčny.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Mrkvová nátierka so sezamomMrkvová nátierka so sezamom

Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!

 

 

Mrkvovo-zázvorová krémová polievkaMrkvovo-zázvorová krémová polievka

Mrkva v kombinácii so zázvorom chutí nezabudnuteľne. 

 

Mrkvový krém s kokosovým mliekomMrkvový krém s kokosovým mliekom

Mrkva patrí do oranžovo-žltého fytonutrient spektra. 


Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Famózna mrkvová tortička

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.