Čučoriedkové muffiny z celozrnnej múky
Vyskúšajte muffiny, cesto sa podarí vždy a ak aj doma nemáte čučoriedky, pridajte iné bobuľové ovocie.
SUROVINY
(cca 12 koláčikov)
- 1 hrnček celozrnnej múky
- 1/2 hrnčeka jemných ovsenných vločiek
- 1/2 hrnčeka hnedého cukru
- 2 KL kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 2 vajíčka
- 50 g roztopeného masla
- 2 až 4 lyžičky vlažnej vody podľa potreby
- 250 až 300 g čučoriedok
POSTUP
Vajíčka vyšlaháme s hnedým cukrom na penu, postupne pridávame roztopené maslo, vodu a nakoniec múku s kypriacim práškom premiešané spolu. Cesto by malo byť skôr riedke. Nakoniec primiešame zľahka čučoriedky. Pridávajte vždy dostatočné množstvo, aby boli muffiny šťavnaté a plné ovocia. Po lyžičkách dávkujeme do foriem, najlepšie sú silikonóve, dobre držia tvar. Pečieme pri 170 stupňov Celzia si 25 minút, hotové sú vtedy, keď „sa zdvihnú“, majú zlatú farbu a po prepichnutí dreveným špáratkom sa cesto neprilepí.
Zdroj receptu: Zuzana Benčová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Muffiny sú stále veľmi populárne a pripraviť sa dajú aj bez múky.
Pripravte si zdravé a chutné muffinky s čučoriedkami.
Na prípravu týchto muffín vám postačia štyri ingrediencie.