Citrónovo-zázvorové koláčiky
Multifunkčný recept bez lepku, ktorý môžete použiť na desiatu pre školákov alebo z neho vyčarovať bezlepkový korpus na tortu.
Potrebujeme:
- 135 g roztopeného živočíšneho masla
- 120 g trstinového cukru
- 4 vajcia
- 230 g acidofilného mlieka
- 30 g kandizovaného bio zázvoru
- 1 g mletého zázvoru
- 30 g kokosu (strúhaného)
- 100 g citrónovej šťavy
- 60 g ryžovej múky
- 100 g kokosovej múky
- 100 g pšenovej múky
Postup:
Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Vajcia vymiešame s cukrom a roztopeným maslom. Pridáme múky, mletý zázvor, prášok do pečiva a citrónovú šťavu. Kandizovaný zázvor rozmixujeme v acidofilnom mlieku dohladka. Postupne zmes prilievame k múkam a miešame, až dosiahneme hustejšiu konzistenciu. Naplníme do výšky cca 2,5 cm silikonovú formu a pečieme v teplovzdušnej rúre pri 170-tich stupňoch Celzia cca 30 minút. Špáradlom vyskúšame, či je cesto prepečené. Ešte teplé vyklopíme na drevenú dosku. Z tejto dávky pripravíme 16 ks srdiečok alebo 1 tortový korpus s priemerom 24 cm.
Zdroj receptu: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bielkovinové bezlepkové koláčiky
Iba vajíčka, cukor a orechy? Stačí, chutia vynikajúco.
Milujete čerešne? Skúste tieto koláčiky.
Pripraviť ich môžete priateľovi či dobrej kamarátke.