Celozrnné "čokočili" sušienky
Keď maškrtiť, tak takým spôsobom, aby si to nikto nemusel vyčítať.
Suroviny:
- 240 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g jemných celozrnných ovsenných vločiek
- 60 g masla
- 2 celé vajíčka
- 90 g hnedého cukru
- 70% celá horká čokoláda + ešte jednu na polevu
- 1/2 balíka kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 2 PL kakaa
- 100 ml teplej vody
Postup:
Celé vajíčka šlaháme asi 5 minút, pridáme cukor a následne šlaháme ďalších 5 minút. Vznikne nám krásna pena. Počas šlahania prilievame pomaly roztopenú horkú čokoládku, v ktorej sme tiež rozpustili 60 g masla. Pomaly a za stáleho miešania, aby sa nám vajíčka nezrazili. Následne vmiešame sypkú zmes: múku premiešanú s kakaom, kypriacim práškom do pečiva a s vločkami. Odvážlivci môžu skúsiť pridať aj štipku čilli. Podľa potreby pridávame teplú vodu, aby bolo cesto vláčne, budeme ho totiž plniť do plniaceho vrecka a vytláčať na papier na pečenie. Pečieme asi 15 minút. Oblievame ľubovoľne v horkej čokoláde.
Zdroj foto: Benčová Zuzana
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Datlové sušienky zo špaldovej múky s jačmenným sladom
Tieto sušienky môžete pripraviť napríklad deťom do školy namiesto rozličných keksíkov.
Hľadáte recept na nepečený, ale veľmi chutný dezert?
Kakaové cookies trošku netradične
Cookies nepatria medzi najzdravšie pochúťky. Neplatí to však v prípade, že si ich pripravíte zo zdravých ingrediencií.