Avokádový puding
Máme ho radi na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jeme veľmi často.
Budete potrebovať na 2 porcie:
- 200 g zrelého avokáda
- 20 g kokosového krému (alebo mandľového, ovseného, špaldového, ryžového mlieka)
- 60 g mandľového mlieka (prípadne ovsené, špaldové, ryžové a pod.)
- 40 g agáve sirupu (sladiť podľa chuti)
- 20 g kvalitného organického kakaa
- škorica podľa chuti
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu (voliteľné)
- 1 čajová lyžička mandľového extraktu (voliteľné)
- štipka soli
Postup:
Avokádo prekrojte na polovicu a lyžicou oddeľte dužinu od šupky. Dajte ho do misky a pridajte kokosový krém, mandľové mlieko a jemne premiešajte, aby sa hmota spojila. Potom pridajte kakao, sirup z agáve, škoricu a vanilkový a mandľový extrakt. Tyčovým mixérom zmes miešajte, kým nebude jemná a krémová. Rozdeľte do misiek a dajte na 2 až 3 hodiny zachladiť. Podávajte s čerstvým ovocím.
Puding je vhodné skonzumovať v ten deň, keď ste ho robili. Avokádo podlieha oxidácii a jeho chuť a živiny by sa mohli znehodnotiť.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Nejde do nej šľahačková smotana, maslo, margarín, cukor, tvaroh a ani kyslá smotana.
Chia puding z troch ingrediencií
Kto by nemal rád sladké? Nikoho takého nepoznám. No nie každému sa chce púšťať do dlhej prípravy chutného a zdravého dezertu.
S chia semiačok môžete pripraviť aj skvelý puding.