Raňajkový banánový chlebík bez múky a bez tuku
Máte chuť na netradičné raňajky? Tento chlebík je zhotovený z kvalitných surovín, ktoré vám dodajú energiu a zasýtia.
26. APR 2014
Ingrediencie:
- 2 zmäknuté banány
- 6 PL pomletých mandlí
- 5 PL pomletých vlašských orechov
- 5 PL jemných ovsenných vločiek
- 5 vajíčok
- ½ KL kypriaceho prášku bez fosfátov
- 3 PL hnedého cukru/medu/melasy
- 100 g hrozienok
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtkov, z ktorých vyšlaháme penu spolu s cukrom. Do tejto peny primiešame pretlačené banány (vidličkou), orechy, mandle, vločky, kypriaci prášok a nakoniec sneh z bielkov. Nakoniec opatrne zamiešame hrozienka. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, najlepšie úzkej a dlhej, a pečieme pri 170 stupňoch Celzia asi 30-35 minút. Či je cesto hotové otestujeme špajdlou, ak sa na ňu cesto nelepí, koláč treba vytiahnuť z rúry.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)