Lievance z ovsených vločiek a jahodovým krémom
Poď si pripraviť dobrú náladu hneď od rána! „Návod“ ako na to, je úplne jednoduchý. Stačí si pripraviť tieto famózne lievance z ovsených vločiek a poliať ich osviežujúcim jahodovým krémom.
Chutné a zdravé raňajky ti zanechajú pozdvihnuté kútiky pier počas celého doobedia a tvoje telo bude jasať radosťou, lebo dostane prísun správnych živín a vitamínov. Ideš do toho? ☺
Čas prípravy: cca 25 minút
Počet kusov: 10 až 12 lievancov s priemerom 5-6 centimetrov
Čo budeme potrebovať?
- Na lievance:
- 1 hrnček ovsených vločiek (bezlepkových)
- ¾ hrnčeka mlieka
- ½ stredne veľkého banána
- 1 vajce z voľného chovu
- 1 lyžičku škorice
Čo budeme potrebovať?
- Nakrém:
- 100 g mäkkého tvarohu
- 1 hrsť čerstvých jahôd
- 1 lyžicu medu
- trošku mlieka na zriedenie krému
Zdroj fotografie: Alžbeta Jánošiková
Ako budeme postupovať?
Lievance:
Všetky suroviny na lievance vložíme do mixéra a vymixujeme úplne do hladka.
Na panvici si rozohrejeme kokosový olej.
Lyžicou tvoríme malé lievance s priemerom cca 6 cm.
Opekáme približne 1 až 2 minúty z každej strany dozlatista.
Krém:
Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a vymixujeme na hladký krém.
Podľa potreby prilejeme mlieko na rozriedenie.
Hotové lievance polejeme jahodovým krémom a môžeme podávať.
TIP: Podľa fantázie ozdobíme aj iným sezónnym ovocím, napr. čerstvými čučoriedkami alebo malinami.
Prajem ti dobrú chuť a krásny štart do nového dňa.
Zdroj titulnej fotografie: Alžbeta Jánošiková