Zeleninová fritata
Vo väčšine prípadov sa fritata považuje za jedlo na raňajky, prípadne brunch, podľa mňa je ideálnym večerným pokrmom.
Suroviny:
- 3 vajcia
- 1/2 červenej a zelenej papriky
- 1 jarná cibuľka
- soľ
- korenie
- 1/2 balenia slaného balkánskeho syra
- 1 ČL parmezánu
- sušené chilli korenie
- 1 ČL pažítky
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 1 ks sušenej paradajky
- 1 ČL olivového oleja
Postup prípravy:
Vajíčka si zmiešame v miske so soľou, korením, pažítkou a vňaťou. Jarnú cibuľku vložíme do rozpálenej panvice a krátko restujeme. Papriky a sušenú paradajku nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na cibuľke. Po chvíli zalejeme vajíčkovou zmesou a pečieme. Do vajíčok nalámeme slaný syr na väčšie kocky. Asi po 4 minútach si vezmeme tanier, prikryjeme ním fritatu a vyklopíme naň celú zmes. Neprepečenou stranou ju vrátime späť na panvicu tak, že pôvodne spodnú stranu máme navrchu. Dopečieme asi 2 minúty a opäť vezmeme tanier a fritatu naň preklopíme. Podávame ju s nakrájanou paprikou, parmezánovými hoblinami a chilli korením.