Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Zeleninová fritata

Vo väčšine prípadov sa fritata považuje za jedlo na raňajky, prípadne brunch, podľa mňa je ideálnym večerným pokrmom. 

Zeleninová fritata
6. MAR 2015

Suroviny:

  • 3 vajcia
  • 1/2 červenej a zelenej papriky
  • 1 jarná cibuľka
  • soľ
  • korenie
  • 1/2 balenia slaného balkánskeho syra
  • 1 ČL parmezánu
  • sušené chilli korenie
  • 1 ČL pažítky
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 ks sušenej paradajky
  • 1 ČL olivového oleja

Postup prípravy:

Vajíčka si zmiešame v miske so soľou, korením, pažítkou a vňaťou. Jarnú cibuľku vložíme do rozpálenej panvice a krátko restujeme. Papriky a sušenú paradajku nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na cibuľke. Po chvíli zalejeme vajíčkovou zmesou a pečieme. Do vajíčok nalámeme slaný syr na väčšie kocky. Asi po 4 minútach si vezmeme tanier, prikryjeme ním fritatu a  vyklopíme naň celú zmes. Neprepečenou stranou ju vrátime späť na panvicu tak, že pôvodne spodnú stranu máme navrchu. Dopečieme asi 2 minúty a opäť vezmeme tanier a fritatu naň preklopíme. Podávame ju s nakrájanou paprikou, parmezánovými hoblinami a chilli korením.

Odporúčame prečítať: Špenátová omeleta so sušenými paradajkami

Zdroj: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/zeleninova-fritata-/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninová fritata

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.