Vianočná proteinovo ovsená štóla od trenérky Oľgy Bartalskej

Oľga Bartalská

Hľadáte inšpiráciu na Vianočnú dobrotu, ktorá rozžiari očká vašich najbližších? Stačí vám 25 minút a budete mať takúto  krásnu Vianočnú štólu na sviatočnom stole. 

Vianočná štóla
Zdroj: CVIČTE.SK
10. DEC 2017

Vianočnú proteinovú štólu pre vás pripravila skvelá trénerka Oľga Bartalská, finalistka súťaže FIT LEADER. Športu sa venuje už 19 rokov a nezaháľa ani v kuchyni. Vieme, že Olinkina strava je zdravá a výživna, rovnako ako aj tento recept. 

Olga Bartalska

Ak sa vám už zbiehajú slinky, tak sa poďte inšpirovať a pripraviť si ju hneď teraz. Je to super jednoduché.

Porcie: 8

Čas prípravy:  25 min.

Suroviny:

3 hrnčeky ovsených bezlepkových vločiek-rozmixované na múku ponorným mixérom

2 odmerky vanilkového proteínu

2 PL ryžovej múky

1 ČL prášku do pečiva bez lepku

2 vajcia

100g hrozienok

50g sušených višní bez cukru

100g sušených jabĺčok-kocky alebo marhúľ

100g ďatlí nakrájaných na malé kúsky

hrsť vlašských orechov posekaných na drobno

1 ČL škorice

1 ČL kardamónu

1 PL strúhanej citrónovej kôry

2dcl vody

 

Vianočná štóla

Postup:

1. Hrozienka, ďatle a višne si najprv namočte na 30 minút (pred zmiešaním všetkých ingrediencií) do teplej vody na očistenie. Následne všetko zmiešate dokopy.

2. Vznikne vám trošku lepivé cesto.

3. Urobíte si 3 bochníky a dáte na plech vystlaný papierom na pečenie.

4. Pečiete cca 25 minút na 160° do zlatista (netreba dlho piecť, aby štóla nebola suchá), takto je chutná a vláčna :)

Ak hľadáte podobne zdravé a rýchle recepty, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút, tak ich nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Zdrave rychlovky Cover Foto Banner

 

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vianočná proteinovo ovsená štóla od trenérky Oľgy Bartalskej

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2196
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.