Tukoláč

Maškrta, ktorá chutí príjemne sladko, ale je nabitá hlavne prospešnými tukmi. 

Tukoláč
Zdroj: Tatiana Kušnírová, NABITÁ KUCHÁRKA
30. AUG 2019

Príprava: 30 minút

Porcie: 12

Suroviny na cesto:

  • 200 g horkej čokolády s obsahom kakaa min. 70 %
  • 75 – 100 g masla (poprípade kokosového oleja)
  • 3 vajcia z voľného chovu
  • 50 g kokosu

Suroviny na vrchnú vrstvu:

  • 250 g mascarpone (poprípade vyšľaháme smotanu)
  • čerstvé alebo mrazené bobuľové ovocie
  • chia semiačka

Postup:

Horkú čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. V jednej miske si zmiešame čokoládu so žĺtkami a kokosom. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame do zmesi. Celé cesto vylejeme na plech, ktorý môžeme vystlať papierom na pečenie, a necháme piecť cca 15 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme navrch mascarpone, bobuľovité ovocie a chia semiačka.

Výživové hodnoty na 1 ks: 4 031 kJ/959 kcal, 83 g tukov, 32 g sacharidov, 15 g bielkovín, GL priemer 3

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


Autor článku

MichalP

Michal Pataky

Moje meno je Michal Pataky a som zakladateľom internetového obchodu protrening.sk, autorom blogu michalpataky.com podnikateľom, propagátorom zdravého životného štýlu, trénerom, rekreačným športovcom, blogerom a človekom, ktorý raz zmení celé Slovensko.

www.michalpataky.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tukoláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2631
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.