30. APR 2015

Teplé raw gaspacho

Pri tejto skvelej polievke v raw verzii si ani nespomeniete na chlieb, ktorý by sa v nej mal podľa originálneho receptu rozmixovať.

Suroviny:

  • 2 čerstvé paradajky
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • asi 10 cm kúsok novej cibuľky
  • 1ks červenej papriky
  • 1/2 strúčika cesnaku
  • 10 ks sušených paradajok
  • štipka kurkumy 
  • štipka himalájskej soli
  • 2 ČL tamari (nemusí byť)
  • štipka chilli papričky (každý podľa znesiteľnosti)
  • štipka korenia
  • poriadna hrsť bazalky
  • niekoľko lístkov koriandru
  • niekoľko lístkov petržlenovej vňate
  • tekvicový olej extra panenský
  • tekvicové semiačka
  • 1 l čistej vody

Postup prípravy:

Celý recept pripravujeme vo vitamixe. Všetko doň vložíme, zalejeme čistou vodou a mixujeme približne 5 minút. Počas mixovania je dobré ochutnávať a prípadne pridávať, čo chýba. Soľ, korenie, chilli, sušenú paradajku atď. Ak máte radi redšie polievky, pridajte počas mixovania viac vody a dochucujte. Polievka sa vo vitamixe ohreje na cca 40 stupňov Celzia. Na záver polievku nalejeme do taniera, jemne ju pokvapkáme tekvicovým olejom a doplníme tekvicovými semiačkami.

Odporúčame prečítať: Raw závitky

Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/raw-gaspacho-/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Teplé raw gaspacho

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.