Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Tekvicovomakový koláč bezlepkový

Tento druh cesta sa podobá na krehké maslové cesto. Zvolila som však menej  trstinového cukru v ceste a pridala viac sypkej maniokovej múky, ktorá zaručuje kompaktnosť v kontraste s hrubšou gaštanovou múkou s vysokým obsahom sacharidov a vlákniny a s mandlovou múkou, ktorá obsahuje viac bielkovín.

Tekvicovomakový koláč bezlepkový
27. NOV 2013

SUROVINY

  • 150gr maniokovej múky
  • 120gr mandľovej múky
  • 130gr gaštanovej múky
  • 70gr trstinového cukru krupice
  • 250gr  kravského masla 83% /zmäknutého/

Plnka:

  • 180gr žltej tekvice
  • 180gr tekvice hokkaido / vrstvu povrchovú nelúpeme iba umyjeme/
  • 2dcl vody
  • 1 malá lyžička škrobu kuzu /japonský škrob bio obchody/
  • 60gr trstinového cukru alebo 2 lyžice jačmenného sladu
  • Polovicu malej lyžičky škorice
  • 100gr mletého maku

POSTUP

Cesto vypracujeme v miske tak, že zmiešame všetky druhy múky spolu s cukrom a mäkkým maslom na tuhé kompaktné cesto a uložíme na hodinu do chladničky zabalené do fólie. Medzitým si pripravíme plnku .Tekvice nasekáme na kúsky a dáme povariť s vodu a škoricou na cca 30 minút kým  nie sú mäkké. Pridáme cukor alebo slad a necháme dôkladne rozpustiť.

Po vychladnutí vmiešame mak a škrob kuzu. Cesto vyberieme z chladničky a vyložíme ním dno formy na výšku 0,8-1cm. Môžete ho aj čiastočne rozvaľkať ale bude sa rozpadávať. Približne 60 gr cesta si odložte na dekorovanie povrchu. Na cesto nalejte plnku a rozotrite rovnomerne. Cesto môžete na povrch nastrúhať alebo nadrobiť a tiež vykrajovať ľubovoľné tvary srdiečka či hviezdičky. Aby sa cesto na nerozpadlo pridáme maniokovú  múku a kúsky vyvaľkáme, vykrojíme a potrieme rozšlahaným vajíčkom. /nemusíme /Pečieme  cca 40 minút pri teplote 180 stupňov celzia.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicovomakový koláč bezlepkový

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.