Tekvicovo paradajková omáčka na cestoviny

Pripravte si domácu omáčku na cestoviny jednoducho a rýchlo.

Tekvicovo paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: Jana Šimkovičová
26. JUL 2018

Skvelé na tomto recepte je jednoduchosť a rýchla príprava. Pripravujem ju každé leto vo veľkom, pretože z nej vytváram aj zásoby na zimu. Môžete ju sterilozovať a mať tak domácu omáčku na cestoviny bez cukru a zbytočne pridaných látok, kedykoľvek dostanete na ňu chuť. A práve tá je výnimočná. Množstvo omáčok, ktoré vznikajú z paradajok, sú dochucované cukrom, aby neboli kyslé. Ja som použila tekvicu a veľa byliniek, aby stiahla kyslosť. Tekvica dala omáčke navyše jemnú a naozaj lahodnú chuť. 

Príprava: 15 min.

Počet porcií: 4

Suroviny:

  • 20 g prepusteného masla ghee
  • 1 cibuľa 
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 g obyčajnej žltozelenej tekvice
  • 5 paradajky 
  • soľ
  • bazalka
  • oregano
  • petržlenová vňať
  • kurkuma

Postup:

Na prepustenom masle ghee opražíme na drobno nasekanú cibuľu a cesnak. Keď sú osmažené dozlatista pridáme na drobnejšie kúsky nakrájanú tekvicu, ktorú sme predtým ošúpali a vnútro vydlabali. Tekvicu podusíme, kým nie je mäkká.

Kým sa tekvica dusí, pripravíme si paradajky.

Necháme zovrieť vodu, keď už vrie, vložíme paradajky do vody. Necháme ich vo vriacej vode, kým im nepukne šupka. Potom ich vyberieme, ošúpeme a nakrájané pridáme k tekvici.

Zmes už nemusíme variť, stačí ju premiešať. Následne ju osolíme podľa potreby, pridáme štipku kurkumy a nasekanú bazalku. Zamiešame a rozmixujeme na hľadku omáčku.

Cestoviny si zvolíme podľa chuti. Na vrch sa skvelo hodí nastrúhaný parmezán.


Autor článku

Janašlm

Jana Šimkovičová

Píšem o tom, čo práve zažívam, a je toho veľa! Všetko sa v mojom živote točí okolo zdravého životného štýlu. Mám taký cieľ, a myslím, že reálny. Žiť spokojný, vyrovnaný a pohodový život. Ak to máte podobne, tak vás môžem na jeho ceste sprevádzať.

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicovo paradajková omáčka na cestoviny

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2024
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.