Štavnaté fit burito
Toto jedlo si bez problémov zabalíte na výlet alebo na cesty. Naviac si tento recept od Diany Hágerovej môžete upravovať podľa toho čo máte najradšej, alebo toho, čo vám dá chladnička.
Celkový čas prípravy: 30 minút
Porcií: 8
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 1 pór
- 1 väčšia mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malá konzerva kukurice
- 1 konzerva fazule
- ½ l vývaru
- ½ HR ryže
- 50 g sójových kociek
- 20 g masla
- 200 g paradajkového pyré
- 200 g tvrdého syra
- soľ, korenie, kurkuma
- sójová omáčka
- 8 ks balenie tortíl
Postup:
Ryžu si pripravíme podľa návodu. Rovnako aj sójové kocky. Tam je potrebný vývar alebo bujón. Kocky necháme vychladnúť, potom z nich vytlačíme prebytočnú tekutinu a pokrájame na menšie kúsky.
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame.
Ďalej si na masle orestujeme očistenú cibuľku a cesnak. Pridáme nakrájané sójové kocky, na kolieska nakrájaný pór a postrúhanú mrkvu. Podlejeme sójovou omáčkou a necháme chvíľu pražiť.
Následne pridáme paradajkové pyré a niekoľko minút varíme, kým zelenina nie je mäkká. Potom pridáme kukuricu a fazuľu, dochutíme koreninami.
Na záver, už po vypnutí variča, pridáme ryžu, celé spolu zmiešame a plnka do tortíll je hotová.
Na tortillu rozložíme trošku postrúhaného syra, potom plnku a na ňu opäť syr, aby bol pekne na oboch stranách.
Tortilly následne zatočíme, dáme do zapekacej misy a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na 10 minút. Syr sa pekne roztečie.
Výživové hodnoty/1 porcia: 1535 kJ/365 kcal, 8 g tukov, 17 g bielkovín, 44 g sacharidov
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.