Vyformuj si telo do plaviek v BIKINI VÝZVE!

Rýchly šťavnatý koláč Laca Naďa

Ladislav Nagy

Počas bohatej kariéry nadobudol hokejista Ladislav Nagy početné vodcovské schopnosti, ktoré po jej konci dokázal zužitkovať vo sfére biznisu. K tomu všetkému sa musel naučiť aj zdravo stravovať. Vyskúšajte tento jeho tip - rýchly šťavnatý koláč zo zdravých surovín.

Rýchly šťavnatý koláč Laca Naďa
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová, HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY
13. MÁJ 2021

Celkový čas prípravy: 30 min.

Počet porcií: 10

Suroviny

Cesto

- 100 g špaldovej múky

- 100 g pohánkovej múky

- 70 g trstinového cukru

- 80 g studeného masla

- 1 vajce

- štipka soli

Plnka

- 3 jablká

- 3 hrušky

- 1 PL citrónovej šťavy

- 2 PL trstinového cukru

Postup

Pripravíme si cesto tak, že zmiešame múku s cukrom a štipkou soli.

Pridáme nakrájané maslo a vajce. Zmes dôkladne spracujeme rukami, kým nám nevznikne hladké cesto.

Vyformované cesto rozprestrieme do okrúhlej formy, ktorú predtým vystelieme papierom na pečenie. Netreba ho vaľkať, stačí od stredu prstami rozprestierať po celej ploche. Kúsok cesta si odložíme, aby sme z neho mohli vytvarovať mriežku.

Kým sa cesto chladí, pripravíme si jablkovo-hruškové pyré. Jablká a hrušky ošúpeme a nastrúhame. Spolu s citrónovou šťavou a cukrom zmes chvíľu podusíme. Následne šťavu odlejeme, aby nebol koláč príliš mokrý.

Rúru si rozohrejeme na 180 °C. Na cesto rovnomerne rozprestrieme ovocné pyré.

Zo zvyšného cesta si vyvaľkáme pásiky, ktoré na vrch naukladáme do tvaru mriežky.

Pečieme vo vyhriatej rúre 22 minút.

Ďalšie obľúbené fit recepty, zberateľské profily, rozhovory a tipy od top slovenských hokejistov a známych osobností nájdete v knihe HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY:

Hokejové rýchlovky


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rýchly šťavnatý koláč Laca Naďa

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3199
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.