17. JUN 2015

Pšenový koláč so sušenými slivkami

Pšeno je v podstate lúpané proso a možno si z neho pripraviť aj koláč. 

Ingrediencie (tortová forma v priemere 24 cm):

  • 200 g pšena
  • 750 ml mandľového nápoja
  • 100 g sušených sliviek
  • 50 ml javorového sirupu
  • 1 lyžička škorice
  • maslo na vymazanie, kokos na vysypanie
  • malý štamprlík "tajnej ingrediencie"

Postup: 

Pšeno najprv dôkladne prepláchnite a sparte trikrát horúcou vodou, aby ste ho zbavili horkej chuti. Potom postupne prilievajte mandľové mlieko a vodu. Za občasného miešania varte, kým sa nevytvorí hustá kaša (cca 20 minút). Hrniec odložte z ohňa a prilejte javorový sirup, prisypte pokrájané sušené slivky, škoricu a dôkladne všetko premiešajte. Do vymastenej a vysypanej tortovej formy vlejte vzniknutú zmes a pečte pri 180 stupňoch asi 35 minút.  

Zdroj receptu: biochemicka.cz

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Makadamové tortičky Makadamové tortičky

 

 

Pšenové rezy s ovocím a tvarohomPšenové rezy s ovocím a tvarohom

 

 

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofuPšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

 


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenový koláč so sušenými slivkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.