Proteínové miňonky
Máte mlsný jazýček? Pripravte si miňonky, ktoré sú plné proteínov.
23. MÁJ 2015
Suroviny:
- 1/2 šálky pekanových orechov (poprípade tekvicové semiačka)
- 1/2 šálky ovsených vločiek
- 10 ks datlí
- 3 PL raw kakaa
- 1/4 PL morskej soli
- 1 PL roztopeného kokosového tuku
- 2 PL vody
Suroviny na obalenie:
- 6 PL kokosového oleja
- 3 PL javorového sirupu
- 1/2 odmerky čokoládového proteínu, alebo čokolády s arašidovým maslom
- 2 PL raw kakaa
- 1 ČL vanilkovej arómy
- 1 ČL mätovej arómy
- 1/8 ČL morskej soli
Postup:
Orechy rozmixujte s vločkami, kým nebudú ako múka. Potom zvlášť rozmixujte datle spolu s 2 ČL vody, až kým nevznikne lepkavá hmota. Prisypte múku z orechov a vločiek, pridajte zvyšné ingredience. Mixujte až dovtedy, kým sa zmes nespojí. S mokrými rukami vyformujte 18 miňoniek a poukladajte ich na papier na pečenie. Vložte do mrazničky. Kým sa zmrazia, tak dajte dohromady všetky ingrediencie na obalovanie (v izbovej teplote). Potom miňonky ponorte do čokoládovo-proteínovej masy tak, aby boli celé obalené. Následne ich poukladajte naspäť na tanier do mrazničky, odstráňte špáradlo a pochutnávajte si.
Odporúčame prečítať: Cícerové guľky v kakau
Zdroj receptu: https://www.facebook.com/1489891241224515/photos/pb.1489891241224515.-2207520000.1431892180./1637888849758086/?type=3&theater
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)