Ovocná raw torta
Jana Šimkovičová
Máte chuť na chutnú nepečenú tortu? Tu ju máte!
4. AUG 2014
Cesto:
- 250 g sušených ďatlí
- 1 hrnček kokosovej múky
- 1 hrnček mandľovej múky
- 4 lyžice kokosového tuku (alebo oleja)
Krém:
- 100g kozieho jogurtu (môže byť aj obyčajný)
- 100g jahôd (alebo iného ovocia)
- ½ hrnčeka stúhaného kokosu
Postup:
Ako prvé si pripravíte cesto. Ďatle si nakrájejte na drobné kúsky, a potom ich rozmixujte dohladka. Pridajte obe múky a olej a vymieste všetky spolu do tuhého cesta - bochník. Okrúhlu formu na pečenie vymastite a vysypete múkou. Cesto jemne rozvaľkáte a vložíte do formy na pečenie. Následne ho nechajte odležať v chladničke, aspoň 15 minút. Medzitým si pripravíte krém. Vidličkou popučené jahody zmiešate spolu s jogurtom. Následne pridáte kokos tak, aby ste dostali tuhý krém. Hotový krém roztriete na cesto, navrch dáte nakrájané jahody a necháte stuhnúť v chladničke.
Odporúčame prečítať:
Stretli ste sa už s raw food?
Ak máte dlhotrvajúce zdravotné ťažkosti, možno trpíte intoleranciou na niektoré potraviny
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)