4. AUG 2014

Ovocná raw torta

Jana Šimkovičová

Máte chuť na chutnú nepečenú tortu? Tu ju máte!

Cesto:

  • 250 g sušených ďatlí
  • 1 hrnček kokosovej múky
  • 1 hrnček mandľovej múky
  • 4 lyžice kokosového tuku (alebo oleja)

Krém:

  • 100g kozieho jogurtu (môže byť aj obyčajný)
  • 100g jahôd (alebo iného ovocia)
  • ½ hrnčeka stúhaného kokosu

Postup:

Ako prvé si pripravíte cesto. Ďatle si nakrájejte na drobné kúsky, a potom ich rozmixujte dohladka. Pridajte obe múky a olej a vymieste všetky spolu do tuhého cesta - bochník. Okrúhlu formu na pečenie vymastite a vysypete múkou. Cesto jemne rozvaľkáte a vložíte do formy na pečenie. Následne ho nechajte odležať v chladničke, aspoň 15 minút. Medzitým si pripravíte krém. Vidličkou popučené jahody zmiešate spolu s jogurtom. Následne pridáte kokos tak, aby ste dostali tuhý krém. Hotový krém roztriete na cesto, navrch dáte nakrájané jahody a necháte stuhnúť v chladničke.

Odporúčame prečítať:

Stretli ste sa už s raw food?

Ak máte dlhotrvajúce zdravotné ťažkosti, možno trpíte intoleranciou na niektoré potraviny


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ovocná raw torta

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.