Mrkvové mafiny s ananásom

Patricia Zlámalová

Týmto jednoduchým, no chutným receptom potešíte celú rodinu. 

Mrkvové mafiny s ananásom
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
7. MAR 2019

Príprava: 55 minút

Počet porcií: 12

Suroviny na cesto:

  • 2 vajcia
  • 1 ½ šálky polohrubej múky
  • 1 ¼ ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ½ šálky trstinového cukru
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 1 šálka najemno nasekaných vlašských orechov
  • štipka soli
  • 1 ČL škorice
  • ½ ČL muškátového orieška
  • ½ ČL sušeného zázvoru
  • 1 balíček vanilkového cukru alebo 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3 šálky najemno nastrúhanej mrkvy
  • ½ šálky nadrobno nakrájaného ananásu

Krém:

  • 250 g mascarpone alebo krémového syra Philadelphia
  • 4 PL zmäknutého masla
  • 100 g bielej čokolády
  • 2 PL pomarančovej šťavy

Postup:

Zmiešame vajcia, cukor, vanilkový cukor (vanilkový extrakt). Pridáme olej, nadrobno nastrúhanú mrkvu, nahrubo nastrúhaný ananás. Premiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, muškátový oriešok, zázvor a mleté orechy.

Do mafinovej formy dáme papierové košíčky a naplníme ich do ¾ pripraveným cestom. Rúru zahrejeme na 175 stupňov Celzia a pečieme 25 – 30 minút.

Následne si pripravíme krém. Mascaropone zmiešame s pomarančovou šťavou, zmäknutým maslom a bielou čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli. Pripraveným krémom naplníme cukrárske vrecko a dáme stuhnúť do chladničky. Nakoniec mafiny ozdobíme.

Výživové hodnoty/1 ks: 2363 kJ/562 kcal, 34 g tukov, 7 g bielkovín, 54 g sacharidov, GL priemer 20

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvové mafiny s ananásom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2597
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.