26. MAR 2015

Mango pena s kešu krémom

Mango je inak výborným zdrojom vitamínov A a C. Obsahuje betakarotén, vlákninu a málo tuku. Ak kúpite mango ešte tvrdé, nechajte ho dozrieť pri izbovej teplote.

Recept pre 2 osoby

Potrebujeme:

  • mango
  • 100 g kešu orechov natural
  • agáve alebo javorový sirup
  • mandľové, kokosové alebo ľubovoľné mlieko
  • mixér

Postup: 

Kešu necháme najlepšie cez noc namočené vo vode. Ako sme už spomínali v predošlých receptoch, namáčanie umocňuje nutričné vlastnosti orechov. Orechy zlejeme z vody, dáme do mixéra, do ktorého pridáme cca 1 dcl mlieka, cca jednu polievkovú lyžicu sirupu a mixujeme. Dá sa to aj ponorným mixérom. Trošku dlhšie to trvá, ale ak nemáte úplne výkonný mixér, odporúčame skôr ponorný alebo skúste pridať viac mlieka. Kešu krém si odložíme bokom do misky, umyjeme mixér a očistené mango, oddelené od kôstky, taktiež zmixujeme dohladka. Ak by sa zdráhalo, skúste pridať trošku vody. Mango je samé o sebe dosť sladké, ale ak máte pocit, že ho chcete dosladiť, pokojne tak urobte. Kešu krém a mangovú penu ľubovoľne navrstvite do pohárikov.

Odporúčame prečítať: Avokádový puding

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/slnieckova-mango-pena-s-kesu-kremom/


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - Mango pena s kešu krémom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

misko8129
misko8129
 26.3.2015 12:58

sice moc nevarim sa priznam,ale ide teplo a kazdy isto oceni dobru a hlavne zdravu zmrzlinu s perfektnym zlozenim,skusil som a robim si ju kazdu chvilku sa priznam :)infinityforum.sk/chat/recept-na-zdravu-zmrzlinu-z-wellness-proteinu

 

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.