11. JUL 2014

Mätovo-medovková limonáda

Broňa Horváthová

Čaje môžem piť celý deň  a každý deň, studené, horúce, ľadové, s medom, bez medu, s mliekom, bez mlieka, indické, čínske, japonské, slovenské lúčne, zelené, čierne, bylinkové, biele, levanduľové, jednoducho som "čaja čajová". A hoci tento experiment nie je čajom v pravom slova zmysle - aj preto som ho nazvala limonádou - je úžasne osviežujúci práve v týchto horúčavách.

Potrebujete na 1 liter čajo-limonády:

  • hrstisko mäty
  • hrstisko medovky
  • 2 PL medu
  • 1 chemicky neošetrený/dobre umytý citrón
  • kopec ľadu

Postup:

Bylinky umyte pod studenou tečúcou vodou, aby sa zbavili zeminy, špiniek, pavučiniek. Lístky natrhajte, vložte do čajníka a zalejte horúcou vodou. Zakryte tanierikom, nechajte  dvadsať minút lúhovať. Ochuťte citrónovou šťavou, zvyšok citrónu nakrájajte na estetické kolieska, vložte do pohárov naplnených ľadom. Do čaju zamiešajte med, nechajte trošku vychladnúť, okoštujte, ochuťte a nalievajte do pohárov. Ozdobte lístkami mäty.

http://www.delisssima.com/2012/07/matovo-medovkova-limonada.html

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mätovo-medovková limonáda

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.