20. AUG 2014

Mäkučká hovädzinka na hubách s pohánkovými krúpkami

Neviete, čo dnes pripraviť na obed? Vyskúšajte tento zdravý recept!

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 4 plátky zadné hovädzie (ideálne použiť z domáceho chovu)
  • 2 hrste sušených húb (mix, aký máte usušený)
  • 1 menšia cibuľka
  • 1 hrnček hovädzieho vývaru (alebo podľa potreby)
  • 2 PL agáve
  • 1 PL dijonskej horčice
  • podľa potreby soľ
  • podľa potreby korenie
  • podľa potreby chilli korenie sušené
  • 1 sójová smotana
  • 1 PL kopcovitá hladkej pohánkovej múky
  • tuk na pečenie (kokosový bez vône a chuti, alebo olivový olej, alebo maslo ghee)
  • 1 hrnček pohánky

Postup prípravy:

Hovädzie nakrájame na tenučké rezance. Cibuľku nakrájame na malé kocky. Huby namočíme. Na tuku oprážíme cibuľku a pridáme hovädzie. Restujeme pod pokrývkou domäkka. Ak si to bude žiadať, podlievame vývarom. Asi po polhodine restovania pridáme huby, soľ, korenie, chilli, horčicu, agáve a restujeme domäkka - približne 20 minút až 1/2 hodinku ( podľa toho, aké hrubé rezance ste nakrájali). V malej miske si rozmiešame sójovú smotanu (môže byť aj iná: rastlinná, ako napríklad ovsená, ryžová) spolu s pohánkovou múkou a postupne pridávame do takmer už hotového mäska. Prilievame postupne a sledujeme konzistenciu, aby omáčka nebola príliš hustá, ale ani riedka. Necháme prevrieť a odstavíme. Na záver ešte podľa potreby ochutíme - soľou, korením, chilli. Uvaríme pohánku podľa návodu. Mäso podávame s troškou pohánky so zeleninou alebo zeleným šalátikom. 

Odporúčame prečítať: 

Znovuobjavená pohánka

Prečo v strave uprednostniť celozrnné potraviny


Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/masite-jedla/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fzdrave-obedy%2Fmasite-jedla%2F

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mäkučká hovädzinka na hubách s pohánkovými krúpkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.