13. OKT 2013

Kurací bulgur burger s rukolou a poľníčkom

Ak ste dostali chuť na mäso, a pritom stále trváte, že chcete ľahký obed, skúste tento kurací bulger so šalátom.

SUROVINY

Na prípravu 4 porcií potrebujete:

  • 1 balenie chladených kuracích pŕs / 3ks /
  • 1/2 hrnčeka bulguru v surovom stave
  • 1 feta syr
  • 1 cibuľu
  • 1 vajce
  • soľ, korenie, petržlenová vňať, pažítka
  • 1PL olivový olej
  • 1ČL balzamiková glazúra
  • 1ČL chilli korenia
  • hrsť rukoly a poľníčka na dozdobenie

POSTUP

Ak budete mať šťastie mäsiar Vám pomelie kuracie prsia, ja som ho nemala, tak som si ich nakrájala nadrobno a rozmixovala. Medzitým sa mi varil bulgur podľa návodu a restovala som cibuľku nakrájanú na drobné kocky. Do mäsovej masy som pridala vychladený bulgur, fetu, cibuľu, vajce, soľ, korenie, vňať, pažítku, olivový olej, balzamikovú redukciu, chilli. Poriadne som to zamešala, aby bolo všetkého všade a vytvarovala sm si guličky, z nich potom placky a opekala som to asi 2 minúty z každej strany, alebo kým som videla, že mi burger pekne hnedne. Burgre som robila na 2 varianty - ako ozajstný burger, tam som dala: žemľa, jogurt s tzatziki, burger, rukola, poľníček, cibuľové čatní a paradajka. Druhá varianta je táto - teda iba so zeleným. Tak dobrú chuť.


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kurací bulgur burger s rukolou a poľníčkom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.