Kokoska á la Dida

Didiana

Živí sa rozprávaním vo Fun rádiu a rýchlymi jedlami. Chcete rysovať? Dajte si jej kokosku a máte fit večeru.

Kokoska á la Dida
Zdroj: Tatiana Kušnírová, NABITÁ KUCHÁRKA
19. SEP 2018

Moderátorku Dagmar Dianová netreba extra predstavovať. Volajú ju Didi a menej sa o nej vie, že perfektne a fit varí. Vyskúšaj super bielkovinovú večeru, jednoduchú na prípravu. 

Čas prípravy: 45 minút

Počet porcií: 4

SUROVINY:

  • 800 g morčacieho alebo kuracieho mäsa (mäso sa môže aj vynechať) 
  • 1 cuketa (alebo brokolica), 20 g červenej šošovice
  • 1 paprika, 3 čerstvé baranie rohy
  • 1 batat
  • 3 šalotky, trochu zázvoru
  • 1 ČL kurkumy 
  • 1 čili paprička
  • 1 ČL červenej papriky
  • ½ ČL korenia garam masala (nemusí byť)
  • soľ, olivový alebo kokosový olej
  • 3 hrnčeky vody
  • kokosové mlieko
  • 1 limetka  (prípadne citrón)

POSTUP:

Do vyššieho hrnca pridáme olej. Šalotku pokrájame nadrobno a na kokosovom alebo olivovom oleji opražíme.
Dáme pozor, aby sa nepripálila, preto ju občas premiešame. Ak sa pripáli, tak bude pripálená :)
Na opraženú šalotku dáme korenie, zmes miešame, necháme minútku opražiť a potom pridáme mäso.
Počkáme, kým sa stiahne, občas premiešame a takto varíme asi 20 minút.
Ďalej pridáme kokosové mlieko, všetku zeleninu a varíme ďalších 15 minút.
 
Potom dochutíme soľou, šťavou z limetky alebo citróna a podávame. Komu sa žiada, môže si do kokosky pridať napríklad uvarenú quinou alebo ryžu. 
 
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.
 
Banner_Nabita_kucharka_600x300px_FINAL_new.jpg
 

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kokoska á la Dida

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2198
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.