Kávovo-avokádový koláč s tvarohovým krémom
Máte chuť na kávu alebo koláčik? A čo takto koláčik, v ktorom je káva a naviac ďalšie dobré veci?
Príprava: 40 min.
Porcie: 12 ks
Suroviny
Cesto:
- 1 avokádo,
- 1 banán,
- 5 bielok (vajíčka z domáceho chovu sú ideálne),
- 4 PL kokosovej múky (môžeme použiť aj mandľovú),
- štipka kypriaceho prášku bez fosfátov,
- 2 PL brezového cukru – xylitolu,
- 1 PL čerstvo mletej biokávy,
- cca 1 PL 82 % masla.
Krém:
- 400 g jemného tvarohu,
- 150 g strúhaného kokosu,
- 2 smotanové biele jogurty,
- brezový cukor – xylitol,
- lesné ovocie.
Postup
Suroviny na cesto zamiešame ponorným mixérom a vylejeme do malej zapekacej misy, ktorá je vymastená maslom s 82 % obsahom tuku. Pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.
Medzitým si pripravíme krém, ktorý sme vymiešali zo všetkých surovín. Ten natrieme na cesto, keď vychladne.
Koláč necháme chladiť v chladničke, ideálne 24 h. Podávame s čerstvým lesným ovocím, odporúčam čučoriedky a maliny, ale vašej fantázii sa medze nekladú.
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.