Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Kávovo-avokádový koláč s tvarohovým krémom

Monika Ludasová

Máte chuť na kávu alebo koláčik? A čo takto koláčik, v ktorom je káva a naviac ďalšie dobré veci?

Kávovo-avokádový koláč s tvarohovým krémom
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
27. JAN 2021

Príprava: 40 min.

Porcie: 12 ks

Suroviny

Cesto:

- 1 avokádo,

- 1 banán,

- 5 bielok (vajíčka z domáceho chovu sú ideálne),

- 4 PL kokosovej múky (môžeme použiť aj mandľovú),

- štipka kypriaceho prášku bez fosfátov,

- 2 PL brezového cukru – xylitolu,

- 1 PL čerstvo mletej biokávy,

- cca 1 PL 82 % masla.

Krém:

- 400 g jemného tvarohu,

- 150 g strúhaného kokosu,

- 2 smotanové biele jogurty,

- brezový cukor – xylitol,

- lesné ovocie.

Postup

Suroviny na cesto zamiešame ponorným mixérom a vylejeme do malej zapekacej misy, ktorá je vymastená maslom s 82 % obsahom tuku. Pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.

Medzitým si pripravíme krém, ktorý sme vymiešali zo všetkých surovín. Ten natrieme na cesto, keď vychladne.

Koláč necháme chladiť v chladničke, ideálne 24 h. Podávame s čerstvým lesným ovocím, odporúčam čučoriedky a maliny, ale vašej fantázii sa medze nekladú.

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kávovo-avokádový koláč s tvarohovým krémom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.