Karfiolovo-mrkvové fašírky

Martina Faberová

Jednoduchý obed na prípravu, ktorý vás zasýti, dodá živiny a pohladí chuťové poháriky. 

Karfiolovo-mrkvové fašírky
21. NOV 2019

Príprava: 50 minút

Porcie: 4

Suroviny:

  • menší karfiol
  • zväzok mrkvy
  • 3 vajcia
  • korenie
  • soľ
  • 100 g šunky
  • 100 g nastrúhanej mozzarelly
  • 100 g rozmixovaných ovsených vločiek
  • 2 PL olivového oleja

Postup:

Karfiol nakrájame na drobné kúsky a dáme variť. Očistíme si mrkvu a dáme ju variť vcelku spolu s karfiolom.

Uvarený karfiol scedíme a necháme odkvapkať. Uvarenú mrkvu nastrúhame a pridáme ku karfiolu. Ak by ste mali väčšie kúsky, popučte ho na menšie časti.

K uvarenej zelenine pridáme zvyšné suroviny a všetko spolu premiešame. Vytvarujeme fašírky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia cca 30 minút.

Výživovú hodnoty na 1 porciu: 1647 kJ/392 kcal, 17 g tukov, 22 g bielkovín, 36 g sacharidov, GL priemer 2

Extra tip: Z mrkvy a karfiolu si môžete pripraviť aj karfiolovo-mrkvovú pizzu

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Karfiolovo-mrkvové fašírky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2730
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.