22. OKT 2014

Jablkový perník

Tento jednoduchý jesenný koláč  som pripravila ako alternatívu zeleninových a ovocných muffín, ktoré dávam deťom do školy na desiatu. Dôležité je, že chutí, je kompaktný, nedrobí sa a veľmi neušpiní ruky. 

Odporúčame prečítať: Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami

Potrebujeme:

  • 400 g strúhaných jabÍk
  • 150 g strúhanej tekvice hokkaido (povaríme s lyžicou cukru krátko cca 15 minút)
  • 50 g lúpaných varených gaštanov (popučených)
  • 80 g kokosového cukru (môže byť aj trstinový)
  • 300 g kozieho jogurtu
  • 2 vajíčka
  • 50 g hrozienkok v bio kvalite
  • 200 g celozrnnej špaldovej múky hladkej
  • 100 g gaštanovej múky
  • 60 g mandľovej, alebo kokosovej múky
  • prášok do pečiva (bezfosfátový)
  • malá lyžička mletého kardamonu, klinčekov,škorice, badiánu

Postup:

V miske zmiešame strúhané jablká, tekvicu, gaštany. Pridáme cukor, múky, prášok do pečiva, koreniny, vajíčka a jogurt a všetko dôkladne premiešame. Cesto musí byť hustejšie, ale musí sa pomaly liať. Okrúhlu formu s priemerom 28 cm natrieme maslom a pečieme 40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

Odporúčame prečítať: Bezlepkový koláč s makovej múky

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2014/09/30/zdrava-desiata-jablkovy-pernik/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablkový perník

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.