Gaspacho alebo osviežujúce raw smoothie z paradajok

Jana Šimkovičová

Paradajkové smoothie môžete poznať zo Španielska ako studenú polievku Gaspacho. Nedávno som ho pripravovala aj v Teleráne.

Gaspacho alebo osviežujúce raw smoothie z paradajok
24. JUL 2018

Prvýkrát som polievku Gaspacho ochutnala v Španielsku. Pamätám si, že som na ňu najprv pozerala dosť skepticky. Pripomínala mi paradajkový džús a ten mi nikdy veľmi na Slovensku nechutil. Tu som sa presvedčila o opaku. Táto polievka bola lahodná a neskutočne osviežujúca. Pokojne si ju môžete pripraviť ako smoothie. 

Príprava je veľmi jednoduchá. Oceníte ju najmä v lete. Mne slúži ako dokonalý olovrant a niekedy aj večera. 

Suroviny pre 1 porciu (3dcl):

  • 2 veľké paradajky
  • 1/2 uhorky
  • 1/2 strúčika cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 1/2m malého ošupaného jablka
  • štipka soli a korenia

Postup:

Paradajky zbavíte šupky. Napríklad tak, že ich na cca 1 minútu hodíte do vriacej vody.

Všetky ingrediencie hodíte do mixéra a vymixujete do hladka.

Necháte schladiť v chladničke a pijete :)

Dobrú chuť!


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Gaspacho alebo osviežujúce raw smoothie z paradajok

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2196
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.