Efektívna treska po španielsky

Dušan Plichta

Jednoduchý pokrm vhodný ako obed, ľahkú večeru alebo jedlo po cvičení.

 

Efektívna treska po španielsky
Zdroj: Dušan Plichta
7. MÁJ 2020

Celkový čas prípravy: 20 minút

Porcie: 2

Suroviny:

  • 200 g bielej tresky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok petržlenu
  • 1 citrón
  • 1 ČL kurkumy alebo šafranu
  • 1 čerstvá čili paprička
  • olivový olej
  • morská soľ

Postup:

Na tenké plátky si pokrájame cesnak, posekáme čili a petržlen aj so stopkami.

Na panvici si zohrejeme olivový olej. Na miernom ohni pomaly osmažíme cesnak, čili a petržlen.

Pridáme väčšie kúsky tresky a štedro posolíme morskou soľou. Opekáme cca 3 minúty pri jemnom prehadzovaní.

Na záver dochutíme šťavou z citróna a čerstvým petržlenom.

Podávame s listovým šalátom a kúskom domáceho pečiva, ideálne zo špaldovej alebo kamutovej múky.

Výživové hodnoty/1 porcia: 1209 kJ/287 kcal, 8 g tukov, 32 g sacharidov, 21 g bielkovín, GL priemer 0

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Efektívna treska po španielsky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2961
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.