Domáci Raffaello cheesecake bez cukru

Ola Tabačková

Sladký dezert bez výčitiek, ktorý zvládnu pripraviť aj začiatočníci do 30 minút. 

Domáci Raffaello cheesecake bez cukru
Zdroj: Tatiana Gernátová, ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2
16. APR 2020

Celkový čas prípravy: 30 minút

Porcie: 16

Suroviny:

Korpus:

  • 130 g ovsených vločiek
  • 1 PL kávy
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 1 PL medu
  • 2 PL mandľového mlieka
  • 120 g roztopeného masla

Náplň:

  • 750 g nízkotučného hladkého tvarohu
  • 250 g mascarpone/ricotty
  • 2 PL medu
  • 150 g kokosu
  • 100 g bielej čokolády
  • 50 g celých alebo drvených mandlí
  • 100 g džemu

Na ozdobu:

  • jedlé kvety
  • strúhaný kokos

Postup:

Ovsené vločky pomelieme v mixéri, primiešame kávu, mleté orechy a premiešame.

Do zmesi pridáme roztopené maslo, med, mandľové mlieko (môžete použiť aj klasické mlieko) a znova premiešame.

Hotovú zmes rovnomerne rozotrieme do otvárateľnej tortovej formy a utlačíme pohárikom do jednej roviny. Dáme stuhnúť do chladničky.

Tvaroh a mascarpone vyšľaháme. Pridáme med a vymiešame dohladka.

Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu. Keď je roztopená, pridáme do nej niekoľko lyžíc tvarohovej zmesi a vymiešame. Následne celú zmes primiešame naspäť k tvarohovej plnke a vymiešame. Pridáme strúhaný kokos a znova vymiešame.

Korpus po stuhnutí vyberieme z chladničky a môžeme natrieť džemom.

Plnku rovnomerne natrieme asi do polovice tortovej formy. Potom zoberieme mandle a rovnomerne ich poukladáme na plnku a opäť rozotrieme zbytok plnky až povrch tortovej formy a dáme stuhnúť.

Stuhnutý cheesecake ľubovoľne ozdobíme strúhaným kokosom a jedlými kvietkami.

Výživové hodnoty/1porcia: 415 kJ, 99 kcal, 7 g tukov, 2 g bielkovín, 6 g sacharidov

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

banner zdravé rýchlovky 2


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Domáci Raffaello cheesecake bez cukru

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2914
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.