Cícer v pikantnej omáčke

Alena Pethöová

Pripravte si bielkovinovú bombu v štipľavej omáčke na obed či večeru do 25 minút. 

Cícer v pikantnej omáčke
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
18. JUN 2020

Príprava: 25 minút

Porcie: 4

Suroviny:

  • 400 g cíceru (konzervovaného, alebo uvareného)
  • 4 veľké mrkvy
  • 1 ČL údenej mletej červenej papriky
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g lúpaných rajčín (konzervovaných, alebo čerstvých)
  • 1 čili paprička
  • 150 ml bio zeleninového vývaru
  • zemiaky
  • 2 ČL medu
  • zopár lístkov čerstvej mäty
  • olivový olej
  • ružová himalájska soľ
  • 3 vetvičky čerstvého tymianu
  • 1 bobkový list

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno. Olivový olej zahrejeme v hrnci, pridáme cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Do hrnca vložíme tiež údenú papriku a premiešame.

Pridáme cícer a na tenké rezančeky nakrájanú mrkvu. Za stáleho miešania podusíme asi 3 minútky, prilejeme lúpané rajčiny, med, zeleninový vývar, soľ, čili papričku a tymian. Všetko spolu premiešame, prikryjeme a podusíme ešte asi 10 minút.

Podávame s ryžou, tarhoňou, zemiakovou kašou, s varenými alebo pečenými zemiakmi. Ozdobíme lístkami mäty.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 1203 kJ, 286 kcal, 6 g tukov, 10 g bielkovín, 44 g sacharidov, GL priemer 5

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cícer v pikantnej omáčke

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2938
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.