Chrumkavá zelenina s hlivou a špargľou

Jana Šimkovičová

Jedlo hotové v priebehu 15 minút, ktoré je ľahké, zdravé a chutné. 

Chrumkavá zelenina s hlivou a špargľou
Zdroj: Jana Šimkovičová
11. JUN 2020

Suroviny:

  • 100 g hlivy ustricovej
  • 1 cuketa
  • 1/2 balenia zelenej špargle
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 mrkvy
  • 150 g cíceru
  • maslo ghee alebo olej
  • soľ, korenie, kurkuma
  • bylinky (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
  • ryžové rezance
  • 1 PL tekvicového oleja
  • bryndza


Postup:

Na masle ghee si jemne podusíme nadrobno nakrájanú hlivu.

Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. 

Postupne pridáme zeleninu od najtvrdšej, čiže najprv mrkvu, trochu neskôr cuketu a špargľu. 

Zeleninu s hlivou podusíme a ku koncu jemne na vyššom stupni opražíme dochrumkava. Nemusí byť úplne mäkká.

Pridáme uvarený cícer.

Dochutíme soľou, korením, kurkumou a bylinkami.

Keď vypneme sporák, pridáme tekvicový olej.

Odporúčam navrch rozdrobiť bryndzu, dodá ďalšiu skvelú chuť aj super proteíny.

Ja toto jedlo zvyknem servírovať s ryžovými rezancami, ktoré sa mi k tomu veľmi hodia. Sú uvarené behom niekoľkých minút. Sýte, ľahké, výživné a, samozrejme, chutné. Odporúčam aj ako prílohu k mäsu. Cestoviny pokojne vymeňte za obilninu či pseudoobilninu, teda za ryžu, pohánku, quinou, bulgur a podobne.

Ďalšie chutné fit recepty do 30 minút nájdete aj v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, ktorú pre vás pripravil tím najlepších trénerov a známych osobností.

zdrave rychlovky

Potrebujete popri zdravej a vyváženej strave nakopnúť aj k cvičeniu? Sledujte môj profil na Instagrame

instagram


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavá zelenina s hlivou a špargľou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2980
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.