30. JUL 2013

Celozrnné cestoviny s baklažánom a mozarellou

Jednoduchý recept, z málo ingrediencií, rýchle, zdravé a sýte jedlo aj pre veľkých jedákov. Baklažán. Dužina obsahuje určité množstvo uhľohydrátov, malé množstvo bielkovín a prakticky žiaden tuk. Minerály a vitamíny v ňom majú funkciu prírodného diuretika – podporujú tvorbu moču a činnosť obličiek, pomáha tiež pri fungovaní žlčníka a podporuje trávenie.

SUROVINY

(cca 3-4 porcie)

  • 1 väčší baklažán
  • 2 ks mozzarelly
  • 1 paradajkový pretlak rozmiešaný v troche vody alebo rajčinová šťava (drvené paradajky)
  • Čerstvá alebo sušená bazalka a oregano
  • Cesnak – dva struky
  • Hnedý cukor
  • Soľ
  • Čierne korenie

POSTUP

Baklažán umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Posolíme z oboch strán a necháme „spotiť“. Prebytočnú vodu utrieme papierovou servítkou a obalíme v hladkej múke (nie je podmienka). Na panvici krátko osmažíme z oboch strán a prekladáme do zapekacej misky.

Na poukladaný baklažán ukladáme nakrájanú mozzarellu, pretlačíme dva struky cesnaku, polejeme paradajkovým pretlakom, trochu pocukríme hnedým cukrom, málo posolíme a posypeme čerstvou alebo sušenou bazalkou a oreganom a mletým čiernym korením. Necháme zapiecť cca 25 minút, 170 C. Podávame nakrájané kúsky na celozrnných cestovinách, dozdobené petržlenovou vňaťou.


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Celozrnné cestoviny s baklažánom a mozarellou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.