23. JUN 2014

Bulgur so zeleninou a tofu

Petra Paulinyová

Neviete, čo variť dnes na obed? Vyskúšajte bulgur so zeleninou a tofu.

Suroviny:

  • 250 g bulguru
  • kokosový olej
  • 3 PL olivovového oleja
  • 1 PL sójovej omáčky low sodium
  • soľ, korenie, oregáno
  • 1 ks tofu
  • cibuľa
  • cesnak
  • cukina
  • kápia
  • sušené paradajky
  • sterilizovaná kukurica
  • parmezán

Postup:

Pripravíme si marinádu z olivového oleja, korenín, soli, sójovej omáčky, do ktorej namarínujeme na kocky nakrájane tofu, necháme odstáť v chladničke cca polhodinu. Bulgur zalejeme vriacou vodou a osolíme, varíme cca 5 až 10 minút (závisí od druhu a veľkosti). Vyskúšame ho už po 5 minútách, zvyčajne je už hotový, ak je tvrdý, povaríme dlhšie. Zatiaľ si na panvici rozpálime kokosový olej, orestujeme na ňom cibuľku a na plátky nakrájaný cesnak, pridáme zvyšnú zeleninu a prudko orestujeme, aby ostala chrumkavá a nie rozvarená. Na záver pridáme sušené paradajky a premiešame. Na tanieri zasypeme parmezánom.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bulgur so zeleninou a tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.