11. JUN 2015

Bulgur s baklažánom a tofu

Kombinácia paradajok, baklažánu, cesnaku, chilli a bazalky je overená záležitosť. 

Ingrediencie na 3 porcie:

  • 150 g bulguru
  • 1 paradajkový pretlak (80 g plechovka)
  • 1 baklažán
  • 1 balenie tofu natural (môže byť aj bazalkové alebo chilli)
  • 1/2 červenej cibuľky
  • 4 nasekané sušené paradajky v olivovom oleji
  • lyžice chilli-cesnak olivového oleja
  • ½ kocky BIO zeleninového bujónu
  • štipka chilli
  • čerstvá bazalka
  • soľ, korenie

Postup:

Príprava 30 minút pred varením

Najprv si nakrájajte tofu na kocky, v miske premiešajte s chilli-cesnakovým olivovým olejom, štipkou čili a trochou pretlaku a nechajte marinovať. Potom si nakrájajte baklažán na kolieska a posypaný soľou ho nechajte tzv. vypotiť.

Bulgur

Zmiešajte 150 g prepláchnutého bulguru s 250 ml vody, povarte 10 min s ½ kocky zeleninového bujónu a potom nechajte 10 minút dôjsť pod pokrievkou. Nakrájajte si hrsť čerstvej bazalky a spolu s plechovkou paradajkového pretlaku (80 g) ju vmiešajte do bulguru.

Záver

Osušený a na kocky nakrájaný baklažán poduste na oleji zo sušených paradajok a cibuľke. Prihoďte sušené paradajky, marinované tofu a hotový bulgur. Všetko dôkladne premiešajte a zohrejte. Na záver dosoľte a okoreňte podľa chuti.

Zdroj receptu: http://www.biochemicka.cz/clanek-26/bulgur-s-lilkem-a-tofu

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bulgur so zeleninou a tofuBulgur so zeleninou a tofu

 

 

 

Kuskusové rizoto s proteínmiKuskusové rizoto s proteínmi

 

 

 

Bulgur je zdravou a chutnou náhradou bežných prílohBulgur je zdravou a chutnou náhradou bežných príloh

 


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bulgur s baklažánom a tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.