2. OKT 2014

Bezlepkový koláč z makovej múky

Vymysleli sme pre vás recept na úžasný ľahký makový koláč s použitím kokosového mlieka a dokonca aj alternatívu bez cukru s použitím banánov a medu.

Odporúčame prečítať: Ryžová torta bez lepku

Potrebujeme:

  • 130 g makovej múky (môže byť aj múka z bieleho maku)
  • 3 vajíčka
  • 100 g trstinového cukru (alebo dva rozpučené banány a 1 PL medu pre bezcukrovú alternatívu)
  • 3 polievkové lyžice kokosového oleja (alebo rastlinného)
  • 2 dcl kokosového mlieka (môžeme použiť aj sójové, alebo mandľové)
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • ľubovoľné ovocie (my sme použili čerstvé slivky)

Postup: 

Všetky ingrediencie, okrem múky a sliviek, vyšľaháme mixérom. Až potom pomaly primiešame múku a poukladáme ovocie. Zmes vylejeme do vymastenej formy, či na menší plech a pečieme cca 25 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. 

Bezlepkový koláč z bielej makovej múky a bez cukru

Recept je úplne rovnaký, len sme miesto cukru použili dva roztlačené banány a lyžicu medu. Alebo môžete použiť sladidlo, na ktoré ste doma zvyknutí. Navrch sme roztlačili ešte jeden banán a koláč posypali lieskovými orieškami, ktoré sme vopred zľahka opražili na suchej panvici, aby krajšie voňali aj chutili.

Odporúčame prečítať: Jednoduché mandľové koláčiky bez lepku

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/bezlepkovy-kolac-makova-muka/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bezlepkový koláč z makovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.