Babičkine špaldové buchty
Ak ste milovníkom koláčov, urobte si ich aspoň trošku v zdravšej verzii so špaldovou múkou. Alebo ešte lepšie, darujte špaldovú múku a trstinový cukor svojej babičke a nech vám ich pripraví ona. Chutia vynikajúco.
Odporúčame prečítať: Prečo zaradiť špaldu do svojho jedálnička?
Ingrediencie na 2 plechy:
- 500 g špaldovej múky
- 250 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 40 g trstinového cukru
- 1 kocka droždia
- 50 g masla
- štipka soli
- hustejší domáci lekvár
Ako na to:
1. Zmiešame všetky ingrediencie okrem lekváru. Ten si necháme na plnku.
2. Zo zmiešaných ingrediencií vytvarujeme pevné cesto, ktoré odložíme kysnúť na teplé miesto (30 minút).
3. Po kysnutí cesto rozdelíme na 3 časti, vyvaľkáme a pohárikom povykrajujeme.
4. Na polovičku povykrajovaného cesta dáme lekvár a druhými polovičkami ich prikryjeme a postláčame. Naplnené buchtičky necháme opäť kysnúť (cca 20 minút).
5. Plech si vystelieme papierom na pečenie, poukladáme buchtičky a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme 15 minút.
Odporúčame prečítať: Prečo vymeniť pšenicu za špaldu?
Zdroj receptu: fitshaker