22. AUG 2014

Avokádovo-mätový dezert bez múky

Datle, mandle, avokádo, banán, javorový sirup, kokosový tuk. To sú hlavné zložky dezertu. K tomu trochu času na vychladnutie a potom si už môžete užívať výnimočnú chuť tohto dezertu.

Čo budeme potrebovať:

Spodná časť:

  • 100 g mandlí
  • 150 g sušených datlí
  • 3-5 lyžíc vody (to záleží od toho, aké suché máte datle)

Krémová časť:

  • 1 avokádo (cca 110 g)
  • 1 banán (cca 110 g)
  • 3 lyžice kokosového tuku (cca 10-15 g roztopeného)
  • mätový likér, alebo extrakt (ja som použila lístky čerstvej mäty)
  • lyžička vanilkového extraktu (nemusí byť)
  • 3 lyžice javorového sirupu (cca 35 g)

Vrchná časť (poleva):

  • 3 lyžice kakaa
  • 3-4 lyžice kokosového tuku (roztopeného)
  • 2-3 lyžice javorového sirupu

Postup:

V mixéri rozmixujte do hustej hmoty datle a mandle. Ak by bola hmota veľmi suchá, pridajte postupne 3-5 lyžíc studenej vody. Do malej formy (mne to vyšlo na formu cca 15x20 cm) dajte nebielený papier na pečenie a hmotu rozotrite na spodok. Všetky ingrediencie na krémovú časť rozmixujte dohladka a nalejte, rozotrite na spodnú časť. Dajte na 20-30 minút dobre schladiť, prípadne trochu zamraziť. Zmiešajte kakao, kokosový tuk a javorový sirup na polevu a túto zmes nalejte navrch dezertu. Dezert dajte zamraziť na 2-3 hodiny. Prípadne cez noc. Pred podávaním ho vyberte z mrazničky na 20-30 minút, aby jemne zmäkol. A potom už len vychutnávajte jemné a chladivé chute tohto veľmi jednoduchého a zdravého dezertu.

Odporúčame prečítať: 

Novým hitom v stravovaní je kokosový olej

5 vecí, na ktoré si treba dať "bacha" pri nákupe potravín

 

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1843
Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (pakorn)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Avokádovo-mätový dezert bez múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.